Fountain Fuel tankstation

Nieuwe speler Fountain Fuel zet vol in op waterstof en snelladers

Eerst Amersfoort, daarna Nijmegen en een paar maanden later Rotterdam. De eerste drie locaties van Fountain Fuel openen in 2022 hun deuren. Bij de ‘zero-emissie stations’ staan batterij-elektrisch laden en het tanken van waterstof centraal. Uiteindelijk wil het bedrijf zelfs een landelijk dekkend netwerk opzetten.

Toen directeur Stephan Bredewold jaren geleden het boek van econoom Jeremy Rifkin las, was hij overtuigd: de waterstofeconomie komt eraan. Rifkin stelt in zijn ‘waterstofbijbel’ uit 2004 dat de brandstof het middel wordt waarmee mobiliteit schoner gemaakt kan worden. ‘’Hij was daar een visionair in’’, zegt de eigenaar van Fountain Fuel. ‘’Het model van de fossiele brandstoffen is eindig. Niet alleen het verdienmodel, maar ook het hele principe daarachter.’’

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.