Waterstof kalibreren

Mobiele unit moet commercieel aanbieden van waterstof breder mogelijk maken

Nationaal Metrologisch Instituut VSL lanceerde donderdag een mobiele kalibratiefaciliteit voor waterstoftankstations. Met het apparaat kunnen waterstofpompen zo afgestemd worden dat het aantal afgenomen kilo’s overeenkomt met de prijs die de klant na een tankbeurt moet betalen.

Waterstof wordt aan de pomp afgerekend per kilo. De mobiele kalibratiefaciliteit van VSL tankt waterstof zoals een auto dat ook zou doen. Vervolgens wordt in de machine exact gewogen hoeveel brandstof er is getankt. Dat wordt vervolgens vergeleken met de meter op de pomp. Zo kan bepaald worden of de meter op de waterstofpomp correct is afgesteld.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.