Vrachtwagen TLN

ECTA vraagt om meer laad- en tankinfrastructuur in Europese Unie

De European Clean Trucking Alliance (ECTA) roept de Europese Unie op om bindende regels op te stellen voor de aanleg van duurzame laad- en tankinfrastructuur voor vrachtverkeer. De alliantie schrijft in een brief aan de Europese Commissie dat de klimaatdoelstellingen zo beter behaald kunnen worden. 

Hoewel er steeds meer emissievrije vrachtwagens op de weg komen, ontbreekt het volgens de alliantie aan de infrastructuur om die voertuigen ook op te laden. Daarnaast bestaan er grote verschillen tussen de Europese landen onderling als het gaat om duurzaamheidsplannen en -ambities. Om het goedervervoer te verduurzamen en de klimaatdoelstellingen op tijd te halen, moeten lidstaten zo snel mogelijk beginnen met de aanleg van laadpunten en waterstoftankstations, vindt ECTA.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.