Branche verheugd over afschaffen avondklok, maar voorzichtigheid blijft geboden

De avondklok wordt per 28 april opgeheven. Pomphouders hoeven vanaf volgende week geen rekening meer te houden met extra beperkingen in de shop tussen 21.45 uur en 04.30 uur. Goed nieuws, vinden de brancheorganisaties en de ondernemers. Maar hoewel tankstations weer zonder tijdsbeperkingen kunnen openen, blijft voorzichtigheid geboden.

‘’Uiteraard zijn de tankstationhouders hier verheugd over. Weliswaar blijven de algemene coronamaatregelen nog van toepassing’’, zegt Erik de Vries van de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE), ‘’maar de operatie kan weer naar voor-avondklok modus.’’ Ook de Belangenvereniging Tankstations (BETA) is enthousiast over de aangekondigde versoepelingen. ‘’Uiteraard is dit voor ons fantastisch nieuws. In de eerste plaats omdat we gelukkig steeds een beetje meer terugkeren naar het ‘oude’ normaal, ten tweede omdat we nu af zijn van het elke dag opnieuw afdekken van een groot gedeelte van onze winkel tijdens de avondklokuren’’, aldus voorzitter Ewout Klok.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.