Fastned mag toch shops en toiletten realiseren bij laadstations

Fastned mag zijn laadstations langs de snelwegen voorzien van shops en toiletten. De Staat mag niet langer weigeren om tot een huurovereenkomst te komen met het snellaadbedrijf. Dat oordeelde de rechtbank in Den Haag woensdag. 

Als grondeigenaar van alle verzorgingsplaatsen langs de Nederlandse snelwegen, mag de Staat Fastned die voorzieningen niet langer weigeren. Door het eerder wel te doen, handelde de Staat in strijd met de Europese Dienstenrichtlijn die de vrijheid van dienstverlening beschermt, aldus de rechtbank. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.