Fastned met shop plan

Brancheverenigingen bestuderen vervolgstappen na uitspraak over shops Fastned

De rechtbank in Den Haag oordeelde woensdag dat Fastned de laadstations langs de Nederlandse snelwegen mag uitbreiden met shops en toiletten. Meerdere brancheorganisaties zien die uitspraak als een nederlaag.‘’We hebben donderdag kennis genomen van de uitspraak van de rechtbank Den Haag en bestuderen momenteel gezamenlijk met onze advocaten het vonnis’’, laten de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI) en de Vereniging Particuliere Rijkswegvergunningen van Tankstations (VPR) in een gezamenlijke reactie weten. 

De twee brancheorganisaties voegden zich samen met Enviem Retail en de Federatie van Wegverzorgende Horecabedrijven (FWH) in de rechtszaal aan de kant van de Staat. Die wilde jarenlang geen vergunningen voor extra voorzieningen aan Fastned verlenen vanwege afspraken met pomphouders die de locaties na veilingen bemachtigden. Maar, het weigeren van die vergunningen aan het snellaadbedrijf voor bijvoorbeeld een shop of een toilet mag niet langer, vindt de rechtbank. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.