‘Olievraag neemt dit jaar sterker toe door vaccinaties’

De wereldwijde vraag naar olie zal dit jaar sterker toenemen dan eerder gedacht, dankzij de vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus en het economisch herstel van de crisis. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Wel kan volgens het IEA het stijgende aantal besmettingen met corona in bepaalde grote landen dat herstel, en dus de vraag naar olie, onder druk zetten.

Het agentschap verhoogde zijn verwachting voor de wereldwijde olievraag dit jaar met 230.000 vaten (van 159 liter) per dag. Daarmee zou de dagelijkse vraag dit jaar met in totaal 5,7 miljoen vaten gaan toenemen tot 96,7 miljoen vaten, aldus het IEA.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.