Foto: Jumbo / VDL / DAF

ACEA wil 42.000 nieuwe laadpalen en duizend extra waterstoftankstations in Europa

De European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) en Transport & Environment (T&E) roepen de Europese Unie op om voor 2030 minimaal 42.000 laadpalen voor elektrische vrachtwagens te plaatsen. Daarnaast willen de partijen dat het aantal waterstoftankstations flink wordt uitgebreid. Dat schrijven ze in een gezamenlijke brief aan de Europese Commissie.

De organisaties willen dat de eerste 11.000 laders voor 2025 geplaatst zijn in Europa. ACEA, de Europese brancheorganisatie voor autofabrikanten, noemt de oproep ambitieus, aangezien er momenteel nauwelijks laadpalen specifiek voor vrachtwagens zijn. Toch acht de brancheorganisatie het noodzakelijk voor het behalen van de doelstellingen in de Europese Green Deal.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.