Bio-LNG Rolande in Leeuwarden

Rolande gaat zelf Bio-LNG produceren in Leeuwarden

Samen met een drietal partners is Rolande bezig met de bouw van een installatie voor Bio-LNG. Daarmee kan het Tilburgse bedrijf de duurzame brandstof eind 2022 vanuit de eigen installatie op de Energiecampus Leeuwarden leveren. 

De installatie, die Bio-LNG produceert door vergisting van biogrondstoffen, wordt ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met projectontwikkelaar D4, bouw- en engineeringbedrijf Mele en het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (Fries energiefonds voor schone energie). Naast GFT-afval worden onder andere bermgras, koffiedik, (plantaardige) olieresten, mest en graanresten omgezet in Bio-LNG. Daarmee is het een volledig biologische brandstof, gemaakt uit gecertificeerde afvalstromen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.