Afzet van diesel in januari op historisch laag niveau

Vanwege de harde lockdown die half december inging, daalde de verkoop van motorbrandstoffen in januari stevig. Diesel werd, met 483 miljoen getankte liters, zelfs minder afgenomen dan ooit. Dat blijkt uit een analyse van de CBS-cijfers door brancheorganisatie BOVAG.

De brandstofafzet kwam in januari overeen met april 2020, toen het coronavirus voor het eerst een volledige maand in Nederland rondging. Diesel werd 18,5 procent minder verkocht ten opzichte van dezelfde maand in 2020. Volgens BOVAG werd in heel 2020 in geen enkele maand minder dan 500 miljoen liter diesel verkocht, terwijl dat afgelopen januari dus 483 miljoen liter was. In de CBS-archieven is überhaupt geen maand te vinden met minder dan 500 miljoen verkochte liters diesel, stelt de brancheorganisatie. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.