Fastned in verzet tegen laadpaalvergunningen

Het verlenen van laadpaalvergunningen aan tankstations van onder meer Shell en Tamoil is bij Fastned in het verkeerde keelgat geschoten. Fastned bestreed maandag bij de Raad van State negen vergunningen voor laadpalen op verzorgingsplaatsen langs een aantal Nederlandse snelwegen.

De kern van het probleem is volgens Fastned dat demissionair minister Van Nieuwenhuizen nog steeds een ongelijk speelveld hanteert tussen nieuwe aanbieders van laadpalen en de bestaande tankstations of wegrestaurants op de verzorgingsplaatsen. Na het pionierswerk van Fastned zijn ook de tankstations brood gaan zien in laadpalen. Bij hun aanvragen voor het plaatsen van laadpalen hadden ze zelfs een streepje voor bij de minister, omdat ze al een zogeheten basisvoorziening op de verzorgingsplaatsen hebben. Zij kregen ook makkelijker een vergunning voor laadpalen dan anderen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Adrie van der Wel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.