Total laadplein Zeist

Total opent laadplein in Zeist en test nieuwe technieken

Begin deze maand opende Total een laadplein in Zeist. Het plein werd op 8 maart, nadat er vier maanden aan was gewerkt, officieel geopend door staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. Volgens Total biedt de locatie de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe technieken op het gebied van elektrisch laden. 

Op het laadplein aan de Zinzendorflaan zijn veertig laadpunten te vinden. De laadpalen zijn uitgerust met ‘Slim laden-technieken’, waarmee het mogelijk is om sneller te laden als het aanbod van zonne-energie hoger is. Ook wordt met ‘load balancing’ een gelijkmatigere verdeling van de energielevering gegarandeerd. Dit moet bijdragen aan het voorkomen van overbelasting van het elektriciteitsnet. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.