Meer dan 90 procent nieuwe bestelwagens is nog altijd een diesel

Van de 1,3 miljoen bestelauto’s die vorig jaar in Europa zijn verkocht, was 92,4 procent een diesel. Dat percentage is zelfs nog iets hoger dan in 2019, toen 91,7 procent van de verkochte bestelauto’s met een dieselmotor was uitgerust.

Het aandeel plug-in elektrische voertuigen kwam uit op 2 procent, wat wel ruim een kwart meer was dan de 1,3 procent in 2019. Hybride bestelwagens namen 0,9 procent van de markt voor hun rekening vergeleken met 0,3 procent in het voorafgaande jaar. Dat alles ging ten koste van benzine, dat nu nog maar goed is voor 3,4 procent van de EU-markt terwijl dat een jaar geleden 5,1 procent was. Verder werd nog 1,3 procent van de nieuwe bestelwagens op LPG of aardgas afgeleverd.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Ruud Peys

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.