Van deelmobiliteit tot waterstof: de beloftes van de politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart is mobiliteit een belangrijk thema. De politieke partijen hebben het in hun verkiezingsprogramma’s vaak over een schonere toekomst, maar welke rol is daarin weggelegd voor tankstations? En biedt een nieuwe samenstelling in de Tweede Kamer ook kansen voor de branche? De standpunten van de partijen zijn wisselend, maar komen ook vaak overeen.

Het komt in bijna elk verkiezingsprogramma terug: een duurzamere wereld. Volgens het Klimaatakkoord mogen vanaf 2030 alleen nog maar emissieneutrale auto’s verkocht worden. ‘’We zorgen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. D66 zorgt ervoor dat het gebruik van alle niet-emissievrije voertuigen snel wordt teruggebracht. Elektrische auto’s moeten voor particulieren aantrekkelijker worden, bijvoorbeeld door een tijdelijke aankoopsubsidie of garanties op de batterijen van tweedehands auto’s’’, schrijft de partij. De ChristenUnie gaat daarin mee en zegt ‘serieus werk te maken’ van een emissieloos vooruitzicht in 2030. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.