Biobrandstoffen winnen in Nederland aan populariteit

Nederlandse automobilisten en vrachtwagenchauffeurs kiezen er steeds vaker voor om biobrandstoffen, zoals biodiesel en bio-ethanol, te tanken in plaats van diesel of benzine. Dat stelt de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa), die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de klimaatdoelstelling hernieuwbare energie in de vervoerssector. Ook elektriciteit en bijvoorbeeld biogas worden populairder.

Volgens de NEa hebben brandstofleveranciers elk jaar een grotere verplichting om hernieuwbare energie te leveren aan de Nederlandse vervoersmarkt. Daaronder valt ook de zeevaart. In 2020 moest 16,4 procent van de totale brandstoflevering bestaan uit duurzamere alternatieven. In het afgelopen jaar bleek dat daaraan ruim werd voldaan. Het aandeel hernieuwbare energie kwam uiteindelijk op bijna 20 procent. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.