Mercedes Fuel and Pay betalen

Mercedes biedt bestuurder mogelijkheid om brandstof af te rekenen zonder auto te verlaten

Mercedes komt met een systeem waarbij de autobezitter brandstof kan afrekenen, zonder daarbij naar de kassa te gaan of met een kaart aan de pomp te betalen. Het systeem ‘Fuel & Pay’ werd woensdag in Duitsland gelanceerd. Negenhonderd Duitse tankstations zijn bij het concept aangesloten. 

De bestuurder selecteert op het scherm in de auto een aangesloten benzinestation. Door geofencing, een functie die de locatie van de auto vaststelt, wordt het benzinestation bij aankomst herkend. Nadat de motor vervolgens uitgeschakeld is, kan de klant het pompnummer selecteren. Daarna wordt het maximale brandstofbedrag op het scherm weergegeven. Dat wordt gedaan op basis van de tankinhoud, het brandstoftype en de brandstofprijs.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.