NOVE roept op om biobrandstoffen onderdeel te maken van Klimaatakkoord

Maak biobrandstoffen onderdeel van het Klimaatakkoord waarmee de CO2-uitstoot beperkt moet worden. Die oproep doet de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE). Een ander advies aan de overheid dat werd opgesteld door een groep adviesbureaus, luidt juist dat deze brandstoffen weinig effect zullen hebben op het behalen van de klimaatdoelen. 

Vanuit de overheid werd een rapport opgesteld onder leiding van Laura van Geest, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten. De studiegroep erkent in het rapport met de naam ‘Bestemming Parijs – Wegwijzer voor klimaatkeuzes 2030, 2050’ dat hernieuwbare brandstoffen een rol spelen in de energietransitie. Ook worden verschillende scenario’s, opties en aanbevelingen in het rapport geschetst voor het verduurzamen van Nederland. Deze aanbevelingen werden onder andere gedaan door de ‘Brandstoffentafel’, waar NOVE onderdeel van is. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.