OPEC voert olieproductie mogelijk weer op

De olieproductie moet volgens het grootste deel van de olieproducerende landen weer opgeschroefd worden, meldt persbureau Bloomberg. De olieprijzen zijn weer terug op het niveau van voor de coronacrisis en bovendien daalt de wereldwijde olievoorraad het snelst in twintig jaar. Ook hebben de olieraffinaderijen in de Amerikaanse staat Texas stilgelegen vanwege de extreme kou de afgelopen weken. 

Vorig jaar werden afspraken gemaakt over productieverlagingen, omdat de vraag naar olie vanwege de coronapandemie sterk daalde. Deze week komen de landen van het OPEC-kartel en Rusland volgens het ANP bijeen om die productiebeperkingen ongedaan te maken. Vooral Saudi-Arabië, dat onderdeel is van de OPEC, dringt er juist op aan om voorzichtig te blijven met die opheffing vanwege de voortdurende coronacrisis.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.