Vaak onduidelijk voor multi-fuel tankstations hoe ze terrein het veiligst kunnen inrichten

Het is voor tankstations met zowel fossiele als duurzame brandstoffen op het voorterrein vaak niet duidelijk hoe de verschillende installaties het veiligst gepositioneerd kunnen worden. Dat is een van de conclusies van het Kennisdocument veiligheid Multi-Fuel Tankstations, dat maandag beschikbaar werd gesteld. Met name de regelgeving rondom tankstations moet zoveel mogelijk gestroomlijnd worden, stelt het rapport. 

Het document schetst de verwachting dat er in 2030 ongeveer 120 multi-fuel tankstations (MFT’s) in Nederland zijn. Volgens de schrijvers van het rapport breekt, voordat de volledige transitie naar duurzame brandstoffen is afgerond, een periode aan waarin beide soorten brandstoffen worden aangeboden op dezelfde locaties. Het aanbod zal dan bestaan uit brandstoffen als diesel en benzine, maar ook tenminste één nieuwere brandstof als LNG, CNG of waterstof. Ook kan er laadinfrastructuur op de locaties aanwezig zijn voor elektrische auto’s.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.