Tanken van Blauwe Diesel tijdens vrieskou vermindert risico op autoproblemen

Wie Blauwe Diesel EN590 tankt, loopt minder risico op autoproblemen dan personen die ervoor kiezen om biodiesel of fossiele diesel te tanken. Dat stelt het Friese bedrijf Future Fuels. Terwijl bij de andere diesels mogelijk bacteriegroei en verstopte brandstoffilters ontstaan, is die kans bij Blauwe Diesel veel minder groot.

De blauwe diesel van Future Fuels wordt samengesteld met de ‘meest kwalitatieve HVO’. Deze hernieuwbare dieselvorm wordt gemengd met de ‘beste normale diesel’. De Blauwe Diesel is bestand tegen temperaturen tot meer dan twintig graden Celsius onder nul. Volgens Ron Voorham werkt de reguliere dieselmarkt nog steeds met een zomer- intermediate- en winterkwaliteit. ”Wat we met name zien, is dat bij bedrijven waar de doorstroom het minst is, ze nog steeds de zomerkwaliteit of intermediate kwaliteit in de tank hebben”, aldus de directeur verkoop.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.