Poster met regels tijdens de avondklok beschikbaar gesteld voor tankshops

De brancheorganisaties, verschillende ministeries en het corona-crisisteam bespraken de optie vorige week al, maar het definitieve besluit werd dinsdagochtend genomen: er komt een standaardposter voor tankstations met daarop de avondklokregels in de shop. Op de poster staat onder andere informatie over het verbod op de verkoop van levensmiddelen tijdens de uren waarin de avondkok van kracht is. 

Tankstations zijn niet verplicht de nieuwe poster op te hangen. Wel kan het verduidelijking bieden voor de klant over wat wel en niet mag tussen 20.45 uur en 04.30 uur. ”We hopen hiermee de discussies wat te kunnen verminderen. Het is prettig dat de overheid hieraan mee wilde werken”, aldus brancheorganisatie NOVE.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.