Truckfabrikant Scania verwacht dat elektrisch rijden waterstof inhaalt

Scania denkt dat elektrisch rijden het belangrijkste alternatief wordt voor vrachtwagens die nu nog op fossiele brandstoffen rijden. Hiermee lijkt elektrisch rijden voor het Zweedse bedrijf belangrijker te worden dan het gebruik van waterstof. In 2025 verwacht Scania dat ongeveer tien procent van alle verkochte voertuigen in Europa elektrisch rijdt. Rond 2030 zou dit zelfs vijftig procent moeten zijn. 

Volgens de vrachtwagenmaker is de capaciteit van de accu’s voor zware voertuigen snel verbeterd. Naast de laadtijd verbetert ook de laadcyclus en de rendabiliteit. Elektrisch rijden zou daarmee steeds goedkoper worden. Scania gelooft dat elektrische voertuigen geleidelijk transportmiddelen inhalen die rijden op fossiele en biobrandstof. 

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.