Slim Tanken Award: MultiTankcard maakt voordeligste benzinepompen in Nederland bekend

Foto: MultiTankcard

ADVERTORIAL – MultiTankcard heeft de voordeligste benzinepompen in Nederland bekendgemaakt. Wie goedkoop wil tanken, moet naar Sneek: daar is tankstation Joontjes Kreditank winnaar geworden van de Slim Tanken Award 2020 in de categorie E10-benzine, met een gemiddelde literprijs van slechts € 1,434. Ook in het miljonairsdorp Blaricum is tanken voordelig, en wel bij Fieten Olie Blaricum, dat de tweede prijs won met een literprijs van € 1,435.

In de categorie Premium benzine E5 gaat de Slim Tanken Award naar TinQ Hoogeveen, provincie Drenthe (literprijs € 1,581). In de categorie Diesel is zelfs sprake van twee winnaars: Tamoil Nieuw-Vennep, Noord-Holland, en Esso Express Beek, gemeente Montferland, Gelderland; zij zijn samen de goedkoopste met een gemiddelde literprijs van € 1,095.

Slim Tanken Award 2020

Alle Nederlandse tankstations met tenminste 500 transacties per jaar konden meedingen naar de Slim Tanken Award 2020, die jaarlijks wordt uitgereikt door MultiTankcard. Joontjes Kreditank Sneek is overigens niet alleen de goedkoopste met de – meest gangbare – E10-benzine, maar staat ook in de Top 3 bij Diesel. Sneek is sowieso goed vertegenwoordigd; diverse Sneker pompstations zijn terug te vinden in de ranglijst.

E10- en E5-benzine

Sinds oktober 2019 wordt bio-ethanol bij benzine gemengd. Benzine met bio-ethanol is iets minder schadelijk voor het milieu. In E10-benzine, voorheen Euro95, is maximaal tien procent ethanol bijgemengd, in E5-benzine is dat maximaal vijf procent en vaak zelfs 0%. E10 wordt nu op de meeste tankstations verplicht aangeboden. Alle nieuwe auto’s kunnen met E10-benzine overweg, maar dat is niet voor alle oudere auto’s het geval.

Uit een recente steekproef onder ruim 500 automobilisten van DirectResearch voor MultiTankcard blijkt dat 15 procent bewust E10-benzine tankt. Als reden wordt vaak genoemd dat het beter is voor het milieu en dat de prijs lager is. Zes procent van de bevraagden zegt bewust E5-benzine te tanken, voornamelijk omdat dat beter is voor de motor. Overigens is bijna een kwart van de respondenten (23 procent) niet bekend met het verschil tussen E10- en E5-benzine. De prijs blijft het zwaarst wegen bij de keuze voor een tankstation: 63 procent zegt dit belangrijk tot zeer belangrijk te vinden.

Ook MultiTankcard accepteren op uw tankstation of wasstraat?

MultiTankcard heeft meer dan 500.000 actieve mobiliteitspassen in de markt waarmee tanken en andere vervoersdiensten afgerekend kunnen worden. Wilt u meer klanten kunnen bedienen en de MultiTankcard accepteren op uw tankstation of wasstraat? Dan kunt u eenvoudig uw station aansluiten door gebruik te maken van het aanmeldingsformulier. Door uw locatie aan te sluiten kunt u alle passen accepteren waarop het MultiTankCard logo vermeld staat.

MultiTankcard, gevestigd in Hoofddorp, is de grootste én voordeligste aanbieder van mobiliteitspassen in Nederland voor zzp’ers, mkb’ers, mobiliteitsmanagers en leasemaatschappijen. Met het merk MoveMove autoriseert, verwerkt en factureert MultiTankcard transacties voor alle vormen van zakelijk reizen: niet alleen voor de auto maar ook voor het OV, taxi’s en de OV-fiets. Ook tanken in Europa, parkeren, de wasstraat en autovloeistoffen vallen onder de dienstverlening. Daarmee neemt het bedrijf werknemers, zzp’ers en mkb’ers alle administratieve rompslomp van reiskosten declareren uit handen. In plaats van losse bonnetjes ontvangt de klant elke maand een overzichtelijke factuur.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.