Contactloos betalen in opmars, ook bij tankstations

Consumenten rekenen sinds het begin van de coronacrisis vaker contactloos af aan de kassa. Deze betaalmethode gaat ten koste van het pinnen en afrekenen met contant geld, zo melden de Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

Afgelopen oktober was 67 procent van het aantal betalingen aan de kassa contactloos, tegenover zo’n 50 procent aan het begin van het jaar. Het is inmiddels tevens de betaalmethode die de voorkeur heeft van een meerderheid van de Nederlanders. Bovendien verwachten veel consumenten contactloos te zullen blijven betalen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.