Shell waarschuwt voor miljardenafschrijving in vierde kwartaal

Shell verwacht in het vierde kwartaal tussen de 3,5 en 4,5 miljard dollar te moeten afboeken op bezittingen, activiteiten en reorganisatiekosten, zo waarschuwt het concern maandag in een vooruitblik op de kwartaalcijfers.

Omgerekend komt de afschrijving neer op maximaal 3,68 miljard euro. Definitieve cijfers worden op 4 februari bekendgemaakt. Shell verwacht op het gebied van brandstoffen dat de prestaties in het vierde kwartaal vergelijkbaar zullen zijn met die van Q3, maar beduidend minder dan die van vorig jaar. Het olie- en gasbedrijf rekent op een verkoopvolume van maximaal 5.000 vaten per dag.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.