FIA zet eerste stappen met duurzame biobrandstoffen

De Internationale Automobiel Federatie (FIA) heeft deze week de eerste vaten duurzame biobrandstof aan de motorleveranciers in de Formule 1 overhandigd. Ferrari, Honda, Mercedes-AMG en Renault zullen er nu mee gaan testen, om vervolgens samen met hun brandstofleveranciers hun eigen, maar nog altijd 100-procent duurzame brandstoffen te ontwikkelen.

Duurzame brandstoffen worden verplicht vanaf 2026, wanneer de Formule-1 teams overstappen op de volgende generatie motoren. Ter voorbereiding wordt er vanaf heden getest met de nieuwe biobrandstof van de FIA, die volgens de organisatie uit bioafval gemaakt is. Vanaf volgend jaar kunnen ook andere raceklassen met de brandstof kennismaken.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.