Daimler Truck in zee met Linde voor waterstoftechnologie

Daimler Truck gaat een samenwerking aan met industrieel gas- en ingenieursbedrijf Linde aan voor de ontwikkeling van vloeibare waterstoftank (LH2) technologie. Daarmee moet het tanken vergemakkelijkt worden.

Daimler ziet een hoop voordelen in het gebruik van vloeibare waterstof ten opzichte van de gasvormige variant. LH2 heeft een hogere energiedichtheid in verhouding tot het volume, waardoor de waterstoftanks kleiner en lichter gemaakt kunnen worden. Dit betekent niet alleen meer laadruimte maar ook een hoger laadvermogen. Doordat er bovendien meer LH2 getankt kan worden, wordt het rijbereik van de waterstoftruck verder vergroot.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.