Waterstofauto’s hebben de interesse van de consument

Nederlandse automobilisten en consumenten zien waterstoftechnologie als een interessant alternatief voor brandstofauto’s. Dat blijkt uit dinsdag gepresenteerd onderzoek, uitgevoerd door de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) en BOVAG.

Volgens de deelnemers spreekt het ontbreken van een groot accupakket, wat voor veel extra gewicht zorgt, in het voordeel van de waterstofauto. Daarnaast waarderen respondenten het grote rijbereik van dergelijke voertuigen en het gegeven dat een tankbeurt minder tijd in beslag neemt dan een laadsessie.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.