Foto: Pixabay / vrij te gebruiken

Lagere invoer van olie en gas haalt totale goederenimport naar beneden

Nederland heeft tot en met augustus voor 275 miljard euro aan goederen geïmporteerd, 29 miljard euro minder dan een jaar eerder. De daling van 9 procent komt vooral op het conto van een lagere invoer van olie en gas.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek eerder deze week. In de eerste acht maanden van dit jaar werd zowel minder ruwe aardolie als aardgas ingevoerd. De import daalde met respectievelijk 7,7 en 2,9 miljard euro. De waarde van de invoer van geraffineerde aardolieproducten nam met 7,3 miljard euro af. Het waren tevens de drie goederen waar tot en met augustus de grootste importdaling van genoteerd werd.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.