Fastned dwingt minister tot aanpassing vergunningenbeleid

De Raad van State heeft minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur op de vingers getikt na klachten van Fastned. Aanleiding is de vergunning die de minister verleende aan restaurantketen Van der Valk voor zes laadpalen langs de A4 bij verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek in de gemeente Haarlemmermeer. De vergunning werd achteraf verleend, nadat Van der Valk constateerde dat er een vergunningplicht gold.

Volgens Fastned ging de minister daarmee in de fout, omdat voor de plaatsing van laadpalen op die verzorgingsplaats een open procedure moest worden gevolgd. Ook andere partijen hadden moeten meedingen naar de vergunning die nu naar Van der Valk ging.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Adrie van der Wel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.