Repsol onderzoekt nieuwe productiemethode voor groene waterstof

Repsol heeft een nieuwe productiemethode voor groene waterstof in ontwikkeling. Het Spaanse olie- en gasbedrijf werkt aan een proces waarin de elektrolyse, waarbij water in zuurstof en waterstof worden gesplitst, overgeslagen kan worden.

Samen met het Spaanse gasbedrijf Enagás en verschillende onderzoeksinstituten werkt Repsol aan een methode die het foto-elektrokatalysatie noemt. Hierbij wordt zonlicht gebruikt voor het splitsen van water in zuurstof en waterstof in plaats van elektriciteit, vergelijkbaar met fotosynthese. Hierdoor is deze productiemethode in theorie goedkoper, zo tekende de website Recharge News op uit de mond van onderzoeker Elena Verdú.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.