tankstation, benzineprijs

Benzineprijs in België naar laagste niveau sinds juni

De prijs van een liter E10 benzine gaat woensdag naar 1,353 euro in België. Dat betekent een daling van 2,3 cent per liter. De prijsdaling werd eerder deze week door de Federale Overheidsdienst Economie bekend gemaakt.

De nieuwe literprijs is het gevolg van een lagere olieprijs op de internationale markten, schrijft Nieuwsblad. De benzineprijs bereikt hiermee het laagste niveau sinds juni. In Nederland betaal je voor een liter E10 benzine gemiddeld 1,667 euro, waarmee de brandstofprijs in ons land ruim 30 cent hoger ligt.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.