Eerste paal geslagen voor bijzonder waterstoftankstation in Antwerpen

Vorige week is de eerste paal geslagen voor een nieuw waterstoftankstation in Antwerpen. Het project wordt gerealiseerd door Ballast Nedam Industriebouw in opdracht van CMB.TECH en moet in maart 2021 opgeleverd worden.

Het tankstation is volgens de ontwikkelaar uniek omdat er op locatie niet alleen groene waterstof geproduceerd wordt, maar omdat er tevens auto’s, bussen, vrachtwagens én schepen terecht kunnen. Daarnaast kunnen er Waterstofbuisaanhangers met waterstof geladen worden voor gebruik elders. Tot slot voorziet het plan in de bouw van tenminste twee snelladers met een maximaal vermogen van 350 kW.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.