BP-topman belooft te zullen vechten voor Duitse tankstations

BP-topman Bernard Looney zal zich inzetten voor het behoud van tankstations in Duitsland. Bij de oosterburen is BP via het merk Aral met ruim 2.300 pompstations marktleider. Looney wil deze uitgangspositie optimaal benutten, zo zei hij afgelopen weekend in gesprek met Welt am Sonntag.

“Meer dan 90 procent van de Duitse bevolking woont op minder dan 20 minuten rijden van een Aral-station. Daar moeten op bouwen”, zegt Looney. Volgens de topman is het noodzakelijk dat het traditionele pompstation zich opnieuw uitvindt, om zo de transitie naar elektrisch rijden te faciliteren.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.