BP haalt miljoenen op met verkoop grondaandeel

BP heeft in het Verenigd Koninkrijk vorige week omgerekend zo’n 440 miljoen euro opgehaald door een aandeel in de totale gehuurde bebouwde grond van 199 tankstations te verkopen aan een pensioenfonds.

BP zelf blijft voor 51 procent eigenaar van de bebouwde grond, zo blijkt uit berichtgeving van Reuters. Daartoe heeft het een maatschap opgezet onder de naam Exmoor Properties. De energiegigant blijft zelf tanklocaties exploiteren. De verkoop van het aandeel is onderdeel van plannen van BP om de schuldenberg terug te dringen.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.