Overheid telt minder laadpunten na gewijzigde telmethode

Nederland telde eind september 4.709 publieke laadpunten minder dan de maand ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers over elektrisch vervoer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Het aantal snellaadpunten staat inmiddels op 1.542 stuks.

Volgens de RvO telde Nederland eind vorige maand 55.570 (semi-) publieke laadpunten, terwijl er in augustus verspreid over het land nog fors meer stonden. Gevraagd naar een toelichting zegt een woordvoerder dat het verschil verklaard kan worden door een andere telmethode. Zo werden voorheen ook een aantal privé-laadpunten thuis meegeteld, aangezien deze opgesteld waren voor publiek gebruik. Daar stopt de RvO nu mee.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.