14 procent minder brandstof verkocht in eerste helft 2020

De maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, hebben geleid tot een aanzienlijke daling van de brandstofafzet. In de eerste zes maanden lag het aantal verkochte liters 14 procent lager dan vorig jaar. Uit een analyse van CBS-cijfers door BOVAG blijkt dat in de eerste helft van dit jaar 5,9 miljard liter aan motorbrandstoffen werd verkocht.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde de afzet met 955 miljoen liter. Sinds het begin van de maandelijkse metingen door CBS kwam het niet eerder voor dat er in de eerste helft van een jaar minder dan 6 miljard liter werd afgezet.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.