Brandstofomzet valt in eerste helft 2020 13,8 procent lager uit

De brandstofomzet in Nederland is in de eerste zes maanden van 2020 met 13,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS. NOVE, de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren, heeft goede hoop dat een deel van die achterstand nog wordt ingelopen in het tweede deel van 2020.

Als gevolg van de corona-uitbraak en de maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, was er vanaf medio maart een forse daling van het zakelijke verkeer. Dit had grote gevolgen voor de vraag naar brandstoffen. Het dieptepunt lag in april.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.