Foto: Aral

Aral zet 100 ultrasnelladers neer bij tankstations in Duitsland

Foto: Aral

Aral gaat flink investeren in snellaadpalen voor elektrische auto’s. Komende twaalf maanden worden er bij minimaal honderd locaties 350 kW-laadpunten neergezet. Met zo’n 2.400 tankstations is Aral de grootste speler in Duitsland.

“We willen koploper zijn op het gebied van ultrasnelle laadstations en zijn als marktleider in Duitsland een ideale plek voor het snelladen van de elektrische auto onderweg”, zegt topman Patrick Wendeler.

De stroom die de Aral-snelladers leveren is honderd procent groen, benadrukt het bedrijf. Afhankelijk van het automodel en de aanwezige batterijen, kan binnen tien minuten tot een bereik van 350 kilometer geladen worden. Op dertig A-locaties, langs snelwegen en andere drukke locaties, zullen twee snelladers geplaatst worden, waar vier elektrische auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden.

Afgelopen jaar heeft Aral op vijf locaties getest met snelle laadpalen. De laders zullen een vast onderdeel worden van het totaalaanbod van de tankstations. Waar mogelijk wordt er een overkapping gebouwd.

Afrekenen

Klanten die de ultrasnelle palen willen gebruiken, kunnen op verschillende manieren afrekenen, onder meer met creditcard, met een QR-code, met een tankkaart of laadkaart of met een app. Met de Aral Fuel & Charge-kaart kan in Europa op meer dan 110.000 plekken opgeladen worden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aral zet 100 ultrasnelladers neer bij tankstations in Duitsland | TankPro.nl
Foto: Aral

Aral zet 100 ultrasnelladers neer bij tankstations in Duitsland

Foto: Aral

Aral gaat flink investeren in snellaadpalen voor elektrische auto’s. Komende twaalf maanden worden er bij minimaal honderd locaties 350 kW-laadpunten neergezet. Met zo’n 2.400 tankstations is Aral de grootste speler in Duitsland.

“We willen koploper zijn op het gebied van ultrasnelle laadstations en zijn als marktleider in Duitsland een ideale plek voor het snelladen van de elektrische auto onderweg”, zegt topman Patrick Wendeler.

De stroom die de Aral-snelladers leveren is honderd procent groen, benadrukt het bedrijf. Afhankelijk van het automodel en de aanwezige batterijen, kan binnen tien minuten tot een bereik van 350 kilometer geladen worden. Op dertig A-locaties, langs snelwegen en andere drukke locaties, zullen twee snelladers geplaatst worden, waar vier elektrische auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden.

Afgelopen jaar heeft Aral op vijf locaties getest met snelle laadpalen. De laders zullen een vast onderdeel worden van het totaalaanbod van de tankstations. Waar mogelijk wordt er een overkapping gebouwd.

Afrekenen

Klanten die de ultrasnelle palen willen gebruiken, kunnen op verschillende manieren afrekenen, onder meer met creditcard, met een QR-code, met een tankkaart of laadkaart of met een app. Met de Aral Fuel & Charge-kaart kan in Europa op meer dan 110.000 plekken opgeladen worden.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.