Subsidiepot voor nieuwe elektrische auto na ruim een week al leeg

De subsidiepot voor aankoop of lease van een nieuwe elektrische personenauto’s is nu al leeg. Na een goede week is de 10 miljoen euro die de regering er voor heeft uitgetrokken al meer dan ‘uitgegeven’. “De subsidieregeling blijkt een uitstekende stimulans voor de verduurzaming van het Nederlandse wagenpark”, reageert branchemanager Autodealers van de Bovag Geert Brummelhuis. “Bovag pleit er daarom voor het jaarbudget voor dit jaar te verruimen door het jaarbudget 2021 naar voren te halen.”

Een dag na de opening van het loket op 1 juli bleek het aantal aanvragen al zo hoog dat de pot al voor meer dan de helft leeg was. Van de 10 miljoen euro was in die ene dag al 5,8 miljoen aangevraagd. De stroom aanvragen is sindsdien onverminderd doorgegaan zodat er nu geen geld meer voor 2020 beschikbaar is. Particulieren kunnen nog wel een aanvraag voor een subsidie indienen maar die wordt dan doorgeschoven naar volgend jaar. De klant moet dan langer wachten op de toezegging of uitbetaling, mits er dan wel voldoende budget beschikbaar is.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.