Bovag: afzet van brandstoffen was historisch laag in april

De verkoop van brandstoffen was afgelopen april extreem laag. Volgens Bovag was het zelfs de slechtste maand in jaren. Uit een analyse van de meest recente CBS-data door Bovag blijkt dat er in april 818 miljoen liter motorbrandstof werd verkocht. Dat was bijna een derde (32,2 procent) minder dan in april 2019.

Als gevolg van de intelligente lockdown kwam het openbare leven vanaf half maart grotendeels stil te liggen. Er werd vooral vanuit huis gewerkt. Dat resulteerde in maart al in het laagste afzetniveau in vijf jaar, maar in april werd pas de volle omvang merkbaar. Deze data van het CBS zijn beschikbaar over de periode vanaf begin 2013 en sindsdien kwam het pas twee keer eerder voor dat er minder dan 1 miljard liter in een maand werd getankt. In augustus 2014 met 998 miljoen liter en in februari 2015 met 991 miljoen liter. Afgelopen maart dook de afzet naar 995 miljoen liter en in april daalde deze verder naar een ongekend laag niveau van 818 miljoen liter.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.