ALD Automotive: tanktransacties leaserijders in de lift

In de eerste drie weken van juni is het aantal tanktransacties toegenomen met 24% ten opzichte van de maand april. Dat blijkt uit tank- en laaddata van leasemaatschappij ALD Automotive. In totaal zijn er tijdens de uitbraak van COVID-19 45,5% minder dieseltanktransacties gedaan en 43,7% minder voor benzine ten opzichte van de maand februari.

In mei waren het met name de werknemers in de farmaceutische industrie (+21%) en de computer- en softwaredistributeurs (+15%) die weer in de auto stapten. In juni gingen ook softwareontwikkelaars (+32%) en het personeel werkzaam in de financiële sector (+30%) weer de weg op. De branches en functies die vooral aan het thuiswerken zijn gegaan tijdens COVID-19, waren de management- en bedrijfsconsultants (-67,1%) en medewerkers in de organisatie en planning.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.