Afleveringen van TankPro TV in teken van snelladers en carwash

Snelladers voor elektrische auto’s zijn bij steeds meer tankstations gemeengoed. Maar waar moet je op letten als je laadpalen wilt plaatsen bij je tanklocatie? En op welke plekken is het vooral interessant om in te spelen op elektrisch rijden? In de komende aflevering van TankPro TV staan we uitgebreid stil bij de kansen die elektrisch rijden biedt voor tankstations.

Het aantal snellaadpalen in Nederland neemt in rap tempo toe. Niet alleen tankstations, maar ook nieuwe partijen zien kansen voor het aanbieden van laders voor elektrische auto’s. Ook vanuit de overheid neemt de druk toe om mee te gaan in de opkomst van elektrisch rijden. De gemeente Rotterdam veilt na de zomer de huurrechten van vier tankstations in de stad. Bij twee locaties verplicht de gemeente de huurder om een snellader te plaatsen. In Duitsland gaat de overheid zelfs nog een stapje verder. Alle ruim 14.000 tankstations moeten op termijn verplicht een oplaadpunt hebben voor elektrische auto’s.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.