GP Groot start met levering van fossielvrije diesel van Neste

GP Groot start samen met zusteronderneming Calpam met de verkoop van fossielvrije diesel (HVO). Op acht locaties is Neste MY Renewable Diesel inmiddels verkrijgbaar, vier tankstations volgen binnenkort. Ook levering aan thuistankinstallaties is mogelijk.

De dieselvervanger van Neste is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en wordt geproduceerd op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen. De chemische samenstelling is nagenoeg gelijk aan die van fossiele diesel. De brandstof is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en levert een forse CO2-reductie op, tot 90 procent. Daarnaast wordt het percentage zwavel en aromaten met 50 procent verminderd. Er is geen sprake van verlies van motorvermogen en de actieradius is hetzelfde als bij het tanken van conventionele diesel. Een groot voordeel is dat het in elk voertuig met een dieselmotor gebruikt kan worden.

Circulair ondernemen

Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel, is blij met de samenwerking: “GP Groot heeft als doel om haar klanten te helpen circulair te ondernemen en de energietransitie te maken. Met Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de milieu- en klimaatprestaties van het bestaande wagenpark direct en significant verbeteren.”

Omdat de brandstof geen FAME-biodiesel bevat, behoren houdbaarheids- en kwaliteitsproblemen tot het verleden. Talsma: “Ons eigen wagenpark rijdt op Neste MY Renewable Diesel en inmiddels is ook een aantal gerenommeerde bedrijven en overheden in ons klantenbestand naar de fossielvrije diesel overgestapt.”

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking met distributiepartner GP Groot. Zij zijn een betrouwbare partner met een groot bereik binnen de Nederlandse markt,” legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit.

Thuistankinstallaties

Dieselrijders kunnen Neste MY Renewable Diesel per direct tanken bij een groeiend aantal GP Groot tankstations, het product is ook beschikbaar voor levering in thuistankinstallaties. Op deze manier kunnen zowel zakelijke als particuliere dieselrijders bijdragen aan een flinke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en een verbetering van de lokale luchtkwaliteit.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
 
 
 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GP Groot start met levering van fossielvrije diesel van Neste | TankPro.nl

GP Groot start met levering van fossielvrije diesel van Neste

GP Groot start samen met zusteronderneming Calpam met de verkoop van fossielvrije diesel (HVO). Op acht locaties is Neste MY Renewable Diesel inmiddels verkrijgbaar, vier tankstations volgen binnenkort. Ook levering aan thuistankinstallaties is mogelijk.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.