GP Groot start met levering van fossielvrije diesel van Neste

GP Groot start samen met zusteronderneming Calpam met de verkoop van fossielvrije diesel (HVO). Op acht locaties is Neste MY Renewable Diesel inmiddels verkrijgbaar, vier tankstations volgen binnenkort. Ook levering aan thuistankinstallaties is mogelijk.

De dieselvervanger van Neste is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en wordt geproduceerd op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen. De chemische samenstelling is nagenoeg gelijk aan die van fossiele diesel. De brandstof is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en levert een forse CO2-reductie op, tot 90 procent. Daarnaast wordt het percentage zwavel en aromaten met 50 procent verminderd. Er is geen sprake van verlies van motorvermogen en de actieradius is hetzelfde als bij het tanken van conventionele diesel. Een groot voordeel is dat het in elk voertuig met een dieselmotor gebruikt kan worden.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.