RAI Vereniging: ook subsidie voor waterstofauto

De nieuwe aanschafsubsidie voor elektrische auto’s geldt alleen voor modellen met een actieradius van meer dan 120 km. Bovendien vallen waterstof-elektrische auto’s buiten de regeling vanwege de aanschafprijs die hoger is dan 45.000 euro. RAI Vereniging blijft daarom aandringen op verbreding van de regeling.

Vanaf 1 juli geldt er een aanschafsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s van respectievelijk 4000 en 2000 euro. Autokopers hoeven echter niet tot 1 juli te wachten, maar kunnen vanaf nu al een auto kopen en met terugwerkende kracht tot 4 juni de subsidie aanvragen. RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck is op zich blij met de regeling: “Voor het behalen van de klimaatdoelstellingen is het essentieel dat ook de particuliere automobilist verleid wordt om emissieloos te rijden.” Daarnaast onderstreept Van Eijck dat de aankoopsubsidie van groot belang is nu de autobranche zwaar lijdt onder de coronacrisis.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.