Staatsoliebedrijf van Qatar bestelt meer dan honderd LNG-tankers

Qatar Petroleum (QP) gaat flink inzetten op vloeibaar aardgas. Het staatsoliebedrijf van Qatar heeft ruim honderd tankers voor LNG besteld bij drie Zuid-Koreaanse bouwers. Qatar is wereldwijd een van de grootste producenten van LNG.

De nieuwe tankers zijn besteld bij Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Hyundai Heavy Industries en Samsung Heavy Industries. In totaal wordt er meer dan 17 miljard euro betaald voor de uitbreiding van de LNG-vloot. Voor eind 2027 moeten alle tankers geleverd worden. Qatar wil de productie van LNG komende jaren flink verhogen, van 77 naar 126 miljoen ton per jaar.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.