OPEC: vraag naar olie op laagste punt in 30 jaar door coronacrisis

De vraag naar olie zakt door de coronacrisis in het tweede kwartaal waarschijnlijk naar het laagste punt in dertig jaar. Dat voorziet oliekartel OPEC dat afgelopen weekend nog een productiedeal sloot met andere olieproducerende landen om de olieprijs te stutten.

De OPEC-landen hoeven dit kwartaal slechts zo’n 20 miljoen vaten per dag op te pompen om aan de mondiale olievraag te voldoen, rekende de OPEC voor. De vraag was voor het laatst zo laag in 1989. Vanwege de coronapandemie worden geen passagiersvluchten uitgevoerd terwijl het verkeer van auto’s en openbaar vervoer fors is gedaald. Daarnaast is de economische activiteit flink verminderd vanwege de sluiting van veel fabrieken en de ingezakte vraag.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.