Kabinet versoepelt rij- en rusttijden van chauffeurs

Bergen op Zoom van Konijnenburgweg 40 Sakko

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) verruimt tijdelijk enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling. In deze tijd moet volgens haar voorkomen worden dat de bevoorrading van essentiële goederen in het geding komt. “Ik sta daarom in nauw contact met de vervoerssector en doe mijn uiterste best om hen te ondersteunen”, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Om de bevoorrading van de verschillende sectoren in deze tijd op orde te houden, moeten chauffeurs soms langer en meer rijden. Door het tijdelijk versoepelen van enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling biedt Van Nieuwenhuizen de sector daarvoor ruimte. Concreet gaat het onder meer om een verhoging van de dagelijkse rijtijdlimiet van 9 naar 11 uur, een verhoging van de wekelijkse rijtijdlimiet van 56 uur naar 60 uur en een verhoging van de tweewekelijkse totale rijtijdlimiet van 90 naar 96 uur.

De wijziging geldt alleen voor beroepen die door het kabinet als cruciaal zijn aangemerkt, waaronder ook het vervoer van brandstoffen. Een nadrukkelijke voorwaarde bij de tijdelijke versoepeling is dat de verkeersveiligheid van chauffeurs en andere weggebruikers, even als de sociale omstandigheden van de chauffeurs, niet in het gedrang mag komen, aldus Van Nieuwenhuizen, die de maatregelen samen met staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Kabinet versoepelt rij- en rusttijden van chauffeurs”

Mylan Piron|22.03.20|17:44

Net brandstoffentransport soepelere uren geven lijkt me niet bepaald een goede zet qua veiligheid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet versoepelt rij- en rusttijden van chauffeurs | TankPro.nl

Kabinet versoepelt rij- en rusttijden van chauffeurs

Bergen op Zoom van Konijnenburgweg 40 Sakko

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) verruimt tijdelijk enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling. In deze tijd moet volgens haar voorkomen worden dat de bevoorrading van essentiële goederen in het geding komt. “Ik sta daarom in nauw contact met de vervoerssector en doe mijn uiterste best om hen te ondersteunen”, aldus de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Om de bevoorrading van de verschillende sectoren in deze tijd op orde te houden, moeten chauffeurs soms langer en meer rijden. Door het tijdelijk versoepelen van enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling biedt Van Nieuwenhuizen de sector daarvoor ruimte. Concreet gaat het onder meer om een verhoging van de dagelijkse rijtijdlimiet van 9 naar 11 uur, een verhoging van de wekelijkse rijtijdlimiet van 56 uur naar 60 uur en een verhoging van de tweewekelijkse totale rijtijdlimiet van 90 naar 96 uur.

De wijziging geldt alleen voor beroepen die door het kabinet als cruciaal zijn aangemerkt, waaronder ook het vervoer van brandstoffen. Een nadrukkelijke voorwaarde bij de tijdelijke versoepeling is dat de verkeersveiligheid van chauffeurs en andere weggebruikers, even als de sociale omstandigheden van de chauffeurs, niet in het gedrang mag komen, aldus Van Nieuwenhuizen, die de maatregelen samen met staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid neemt.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Kabinet versoepelt rij- en rusttijden van chauffeurs”

Mylan Piron|22.03.20|17:44

Net brandstoffentransport soepelere uren geven lijkt me niet bepaald een goede zet qua veiligheid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.