Groen licht voor start pilot met zes vuilniswagens op waterstof

Foto: waterstofnet

Op verschillende locaties in Nederland wordt binnenkort getest met vuilniswagens die rijden op waterstof. Doel van de pilot is om gemeenten en inzamelbedrijven kennis te laten maken met waterstoftechnologie. Het H2RenT-project wordt gecoördineerd door WaterstofNet, de voertuigen worden gebouwd door E-Trucks Europe.

Het project heeft onlangs een subsidie toegekend gekregen vanuit de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport. De regeling moet ervoor zorgen dat de productontwikkeling in de transportsector wordt versneld. In totaal worden zes vrachtwagens omgebouwd. Deze gaan rijden door heel Nederland.

De huisvuilwagens op waterstof zijn 100 procent elektrisch. In plaats van elektriciteit te laden via laadpalen, tankt het voertuig waterstof. Deze waterstof wordt omgezet in elektriciteit voor de aandrijving van de elektromotoren. Dit zorgt voor een lange range, geen uitstoot van schadelijke gassen, minder geluidsoverlast en geen afhankelijkheid van laadstations.

Waterstofprojecten

E-Trucks Europe heeft in eerdere projecten al huisvuilwagens gebouwd die rijden op waterstof. Deze voertuigen zijn getest bij onder meer Cure in Eindhoven en Baetsen in Best. WaterstofNet ontwikkelt en realiseert – samen met industrie en overheden – projecten rond duurzame inzet van waterstof voor zero-emissie transport en energieopslag. De focus ligt op Vlaanderen en Nederland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groen licht voor start pilot met zes vuilniswagens op waterstof | TankPro.nl

Groen licht voor start pilot met zes vuilniswagens op waterstof

Foto: waterstofnet

Op verschillende locaties in Nederland wordt binnenkort getest met vuilniswagens die rijden op waterstof. Doel van de pilot is om gemeenten en inzamelbedrijven kennis te laten maken met waterstoftechnologie. Het H2RenT-project wordt gecoördineerd door WaterstofNet, de voertuigen worden gebouwd door E-Trucks Europe.

Het project heeft onlangs een subsidie toegekend gekregen vanuit de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport. De regeling moet ervoor zorgen dat de productontwikkeling in de transportsector wordt versneld. In totaal worden zes vrachtwagens omgebouwd. Deze gaan rijden door heel Nederland.

De huisvuilwagens op waterstof zijn 100 procent elektrisch. In plaats van elektriciteit te laden via laadpalen, tankt het voertuig waterstof. Deze waterstof wordt omgezet in elektriciteit voor de aandrijving van de elektromotoren. Dit zorgt voor een lange range, geen uitstoot van schadelijke gassen, minder geluidsoverlast en geen afhankelijkheid van laadstations.

Waterstofprojecten

E-Trucks Europe heeft in eerdere projecten al huisvuilwagens gebouwd die rijden op waterstof. Deze voertuigen zijn getest bij onder meer Cure in Eindhoven en Baetsen in Best. WaterstofNet ontwikkelt en realiseert – samen met industrie en overheden – projecten rond duurzame inzet van waterstof voor zero-emissie transport en energieopslag. De focus ligt op Vlaanderen en Nederland.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.