Total slaat grote slag met overname van 23 tankstations van Sakko

Bergen op Zoom van Konijnenburgweg 40 Sakko

Total Nederland breidt het netwerk van tankstations in een klap uit met 23 nieuwe locaties. De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname. Een deel van de locaties die nu nog in handen zijn van Sakko, staat al in de kleuren van Total en Total Express. De overige Sakko-stations zullen komende tijd omgebouwd worden.

Stephan Mangnus, algemeen directeur van Sakko, is content met de deal. “Onze contacten met Total zijn uitstekend en we trekken bij diverse projecten gezamenlijk op. Afgelopen tijd hebben we een aantal bemande en onbemande Total-locaties geopend. Ons tankstation met royale shop aan De Steiger in Almere Haven, is daar een perfect voorbeeld van. Van de 23 locaties die binnen deze overname vallen, dragen zes op dit moment reeds de kleuren van Total.”

Het netwerk van Sakko groeide afgelopen jaren in razend tempo. Het aantal tankstations ligt ondertussen rond de vijftig. De meeste locaties worden geëxploiteerd in de eigen Sakko-kleuren, naast Total en Total Express heeft het Noord-Brabantse bedrijf ook BP/BP-Express-stations. “We vallen qua aantal locaties hierdoor inderdaad wel wat terug. Maar ik verklap alvast dat we er komende tijd ook weer minimaal zes nieuwe tankstations bij zullen krijgen”, vertelt Mangnus.

Verbreden van activiteiten

De overname van de 23 locaties mag dan voor velen als een verrassing komen, het idee erachter is volgens Mangnus heel duidelijk. “We willen onze activiteiten naast de bestaande activiteiten met de exploitatie van het brandstofopslagdepot, de tankstation-exploitatie en de B2B- en smeermiddelen-leveringen nog verder verbreden.”

Sakko houdt zich via dochterondernemingen niet alleen meer bezig met brandstoffen en tankstations, maar ook met onder meer de distributie van elektrische tweewielers en met het verzorgen van tijdelijke, modulaire huisvesting. “We zullen deze activiteiten verder uit gaan bouwen en ons daarnaast ook op nieuwe producten en diensten gaan richten, met onder andere meer aandacht voor elektrisch rijden en laden.”

Hoewel de geschiedenis van het bedrijf Sakko al meer dan honderd jaar teruggaat – in 1906 richtte Dirk Sakko een kolenhandel op die later overging in een oliehandel – is het huidige Sakko nog een relatief jong bedrijf. Na de verkoop van het gehele retailnetwerk van 90 tankstations (AVIA en Shell) aan Tamoil, stond de teller in 2005 weer op nul. Sinds 2011 heeft het bedrijf een nieuw netwerk opgebouwd. De overname van de 23 stations door Total betekent per saldo dat het retailnetwerk van Sakko in 2020 nog zo’n 35 stations zal omvatten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total slaat grote slag met overname van 23 tankstations van Sakko | TankPro.nl

Total slaat grote slag met overname van 23 tankstations van Sakko

Bergen op Zoom van Konijnenburgweg 40 Sakko

Total Nederland breidt het netwerk van tankstations in een klap uit met 23 nieuwe locaties. De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname. Een deel van de locaties die nu nog in handen zijn van Sakko, staat al in de kleuren van Total en Total Express. De overige Sakko-stations zullen komende tijd omgebouwd worden.

Stephan Mangnus, algemeen directeur van Sakko, is content met de deal. “Onze contacten met Total zijn uitstekend en we trekken bij diverse projecten gezamenlijk op. Afgelopen tijd hebben we een aantal bemande en onbemande Total-locaties geopend. Ons tankstation met royale shop aan De Steiger in Almere Haven, is daar een perfect voorbeeld van. Van de 23 locaties die binnen deze overname vallen, dragen zes op dit moment reeds de kleuren van Total.”

Het netwerk van Sakko groeide afgelopen jaren in razend tempo. Het aantal tankstations ligt ondertussen rond de vijftig. De meeste locaties worden geëxploiteerd in de eigen Sakko-kleuren, naast Total en Total Express heeft het Noord-Brabantse bedrijf ook BP/BP-Express-stations. “We vallen qua aantal locaties hierdoor inderdaad wel wat terug. Maar ik verklap alvast dat we er komende tijd ook weer minimaal zes nieuwe tankstations bij zullen krijgen”, vertelt Mangnus.

Verbreden van activiteiten

De overname van de 23 locaties mag dan voor velen als een verrassing komen, het idee erachter is volgens Mangnus heel duidelijk. “We willen onze activiteiten naast de bestaande activiteiten met de exploitatie van het brandstofopslagdepot, de tankstation-exploitatie en de B2B- en smeermiddelen-leveringen nog verder verbreden.”

Sakko houdt zich via dochterondernemingen niet alleen meer bezig met brandstoffen en tankstations, maar ook met onder meer de distributie van elektrische tweewielers en met het verzorgen van tijdelijke, modulaire huisvesting. “We zullen deze activiteiten verder uit gaan bouwen en ons daarnaast ook op nieuwe producten en diensten gaan richten, met onder andere meer aandacht voor elektrisch rijden en laden.”

Hoewel de geschiedenis van het bedrijf Sakko al meer dan honderd jaar teruggaat – in 1906 richtte Dirk Sakko een kolenhandel op die later overging in een oliehandel – is het huidige Sakko nog een relatief jong bedrijf. Na de verkoop van het gehele retailnetwerk van 90 tankstations (AVIA en Shell) aan Tamoil, stond de teller in 2005 weer op nul. Sinds 2011 heeft het bedrijf een nieuw netwerk opgebouwd. De overname van de 23 stations door Total betekent per saldo dat het retailnetwerk van Sakko in 2020 nog zo’n 35 stations zal omvatten.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.